Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pétisógyártás kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
400
Ebben kérném a segítséget. Kép csatolva. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a, `N_2` + 3 `H_2` ⇌ 2 `NH_3`

b, 4 `NH_3` + 5 `O_2` = 4 `NO` + 6 `H_2O`

c, 2 `NO` + `O_2` = 2 `NO_2`

d, 4 `NO_2` + `O_2` + 2 `H_2O` = 4 `HNO_3`

e, `NH_3` + `HNO_3` = `NH_4NO_3`

f, Kevernek hozzá mészkőport, mert magában igen robbanásveszélyes.
0