Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Angolba kéne sürgős segítség!

51
Helló. Csak annyi lenne a kérdésem hogy nem nagyon értem a Present perfect Simple és a Present perfect Continous közötti különbséget. Annyit értek hogy hogyan kell használni, tagadni, és kérdezni mindenikkel csak annyit nem hogy hogyan különböztessem meg a kettőt egymástól. Hamarosan Tz-m lesz szóval kicsit sürgős lenne. Bárkinek a válaszát szívesen várom aki kicsit is konyít ehez.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Angol, angolnyevtan, sos, fontos, tz-re
0
Általános iskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
A Present Perfect Simple és a Present Perfect Continuous két hasonló, de mégis különböző angol nyelvtani időt jelent.

A Present Perfect Simple azt jelzi, hogy valami múltban történt, de a hatása vagy eredménye még mindig jelen van. A Present Perfect Simple általában azért használjuk, hogy kapcsolatot teremtsünk a múlt és a jelen között, vagy hogy leírjuk az életünkben történt eseményeket. Például:

I have eaten breakfast already. (Már megettem a reggelimet.)
She has lived in Paris for five years. (Öt éve Párizsban él.)
A Present Perfect Continuous pedig azt jelzi, hogy valami múltban történt, de a tevékenység vagy állapot még mindig folyamatban van, vagy valószínűleg épp most is folyik. A Present Perfect Continuous általában akkor használatos, ha az időszak, amelyről beszélünk, a jelenig tart, és az eredmények még nem teljesen világosak. Például:

I have been studying English for two hours. (Két órája tanulom az angolt.)
She has been working on the project all day. (Egész nap a projekten dolgozik.)
Tehát a Present Perfect Simple az eredményekre és hatásokra összpontosít, míg a Present Perfect Continuous a folyamatokra és a jelenre összpontosít.
0