Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elért sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
342
Mekkora sebességre tesz szert km/h-ban a motorkerékpáros, ha álló helyzetből indulva 1 m/s2 gyorsulással 6 másodpercen keresztül gyorsul?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az induló sebesség 0 km/h, mert az álló helyzetből indul. Az ismert adatok:

a = 1 m/s^2 (gyorsulás)
t = 6 s (gyorsulási idő)

Az átalakításokhoz először át kell váltanunk a gyorsulást km/h/s egységre:

1 m/s^2 = (1 m/s^2) * (3600 s/1000 m) = 3,6 km/h/s

Akkor a motorkerékpáros sebessége:

v = a * t = (1,0 m/s^2) * (3,6 km/h/s) * 6 s = 21,6 km/h

Tehát a motorkerékpáros 6 másodperc alatt 21,6 km/h sebességre tesz szert.
0