Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elmozdulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
398
Mekkora az elmozdulása a nyugalomból induló egyenletesen változó mozgást végző autónak, ha gyorsulása 1,2 m/s2, és a gyorsítás ideje 13 s?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az elmozdulás a következő képlettel számítható:

`s = 0.5 * a * t^2` ahol a a gyorsulás, t pedig az idő.

A feladatban adott értékekbe behelyettesítve:

`s = 0.5 * 1.2 \ m/s^2 * (13 s)^2`
`s = 101.4 \ m`

Tehát az autó elmozdulása 101,4 méter.
Módosítva: 3 éve
0