Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megtett elmozdulása

Főoldal » Középiskola » Fizika
371
Mekkora a motorkerékpáros megtett elmozdulása méterben, ha átlagsebessége 54 km/h és a mozgás ideje 5 másodperc?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az átlagsebességet méter per másodpercre kell átváltani, hogy kiszámíthassuk az elmozdulást:

`54 \ (km)/h = 54/3.6 \ m/s = 15 \ m/s`

Az elmozdulás a sebesség és az idő szorzatával számolható:

`s = v * t`
`s = 15 \ m/s * 5 \ s`
`s = 75 \ m`
Tehát a motorkerékpáros megtett elmozdulása 75 méter.
0