Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lassulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Egy autó 100 km/óra sebességgel halad, amikor a vezetője benyomja a fékpedált. -5,8 m/s2 gyorsulással 2 másodpercig lassul, majd elengedi a fékpedált. Mennyi lesz így az autó végsebessége?
Használj számológépet, egy tizedesjegyre kerekítsd az eredményt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a=(v_2-v_1)/t`

`v_2=v_1+a*t=27,78-5,8*2=16,178m/s`
-2