Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tk 156/3 a,c matek 7. Osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
317
3 Mekkora az oldala 18 cm kerületi háromszögnek ha az oldalai hosszának aránya
a, 2:3:4
c, 4:7:7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Snsn
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`18/(2+3+4)*2=color(red)(4 \ cm)`

`18/(2+3+4)*3=color(red)(6 \ cm)`

`18/(2+3+4)*4=color(red)(8 \ cm)`



c.)
`18/(4+7+7)*4=color(red)(4 \ cm)`

`18/(4+7+7)*7=color(red)(7 \ cm)`

`18/(4+7+7)*7=color(red)(7 \ cm)`
0