Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 11.o

Főoldal » Középiskola » Fizika
374
Két energiatartály között működő hőerőgép a magasabb hőmérsékletűtől 40 kJ hőt vett fel, az alacsonyabb hőmérsékletűnek pedig 31,4kJ hőt adott le. Határozza meg a hőerőgép hatásfokát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`eta=(Q_H-Q_L)/Q_H*100=(40 \ kJ-31,4 \ kJ)/(40 \ kJ)*100=color(red)(21,5%)`
1