Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
331
Valaki letudná ezt vezetni? Nem értem:(
A b, kéne!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`x=1+x/2`

`2x=2+x`

`color(red)(x=2 \ kg)`



b.)
`300-3x-45lt150`

`255-3xlt150`

`-3xlt-105`

`color(red)(xgt35)`


Tehát a füzet ára 35 forintnál csak drágább lehet annál olcsóbb nem.

Viszont a végtelenségig nem lehet árat szabni neki. A maximum összeg ami kiszabható rá úgy hogy maradjon pénze:
`300-3-45=3x`

`252=3x`

`color(red)(84=x)`

Tehát a füzet ár 35 forintnál drágább de 84 forintnál olcsóbb lehet.
0