Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék a megoldásban

Főoldal » Általános iskola » Matematika
380
Segítséget kérnék a megoldásban, csatoltam képet. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A számok: {-1, -1, 1, 1, 3, 6}

A számtani átlag:
A számtani átlagot úgy számoljuk ki, hogy összeadjuk az összes számot, majd ezt elosztjuk a számok darabszámával.
(-1) + (-1) + 1 + 1 + 3 + 6 = 9
A darabszám 6, tehát a számtani átlag: 9/6 = 1.5

A módusz:
A módusz a leggyakrabban előforduló szám. Itt két szám van, amelyek kétszer szerepelnek (-1 és 1), ezért a módusz két értékű: -1 és 1.

A medián:
A medián a számok középső értéke, amelyet a számok rendezése után találunk meg. Ha páratlan számú számunk van, akkor a középső szám a medián, ha páros számú számunk van, akkor az átlagot vesszük az két középső számból.
Először rendezzük a számokat: {-1, -1, 1, 1, 3, 6}
A medián kiszámításához szükségünk van a középső két számra, mivel a számok darabszáma páros (6), tehát az átlagot kell vennünk a két középső számból: (1 + 1)/2 = 1
Tehát a medián: 1.
0