Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347
Szöveges feladat megoldása egyenlettel.
37-es feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`x+0,5x+x-12=140`

`2,5x-12=140`

`2,5x=152`

`color(red)(x=60,8 \ kg)`


Tehát 60,8 kg búza van a zsákban.
1