Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kell a matek házihoz. Csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
368
Szöveges feladat megoldása egyenlettel.
Köszönöm ha segítel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Első feladatot tudtam most megoldani.
1.x+60
2.2x
3.x
Mivel az 1. és a 2. polcot is a 3. polchoz viszonyítja így a harmadik polc az x.
Tudjuk azt, hogy az 1. polcon 60-nal több könyv van így az x+60. A 2.-on kétszer annyi van így az 2x.
Ez összesen 420 könyv. Tehát : (mérlegelvvel oldom meg)
x+60+2x+x=420 |ö.v. (összevonás)
4x+60=420 |-60
4x=360 |:4
x=90
Ellenőrzés
1.
90+60=150
2*90=180
x=90
150+180+90=420
A megoldás helyes:)
1