Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy személygépkocsi kanyarodik

Főoldal » Középiskola » Fizika
421
Egy személygépkocsi 54 km/h sebességgel kanyarodik egy 54 m sugarú, körív alakú pályán. Mekkora a szögsebessége, és a centripetális gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`54 \ (km)/h=15 \ m/s`

`a_("cp")=v^2/r=(15 \ m/s)^2/(54 \ m)=color(red)(4,17 \ m/s^2)`

`omega=v/r=(15 \ m/s)/(54 \ m)=color(red)(0,28 \ (rad)/s)`

1