Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körpályán EKM pontszeru test

Főoldal » Középiskola » Fizika
336
Körpályán egyenletesen mozgó pontszerű test 90 °-os szögelfordulásához 0,6 s időre van szükség. Mekkora a szögsebessége és a periódusideje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`90°=pi/2`

`omega=(Deltaalpha)/(Deltat)=(pi/2)/(0,6 \ s)=color(red)(2,618 \ (rad)/s)`

`T=(2*pi)/omega=(2*pi)/(2,618 \ (rad)/s)=color(red)(2,4 \ s)`
1