Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körpályán EKM

Főoldal » Középiskola » Fizika
348
Körpályán egyenletesen mozgó pontszerű test szögsebessége 0,12 1/s. Mennyi idő alatt változik a sebességének az iránya 120 °-ot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`120°=(2pi)/3`

`Deltat=(Deltaalpha)/omega=((2pi)/3)/(0,12 \ 1/s)=color(red)(17,45 \ s)`
1