Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
550
Sziasztok!
A házimban van egy feladat amit nem sikerült eddig megoldanom!
Ha valaki el tudná magyarázni a megoldást megköszönném!
Szép estét mindenkinek! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A `loga^b=b*loga` azonosságot érdemes használni:

`log[x^log(x^logx)]=logx`

`log[x^(logx*logx)]=logx`

`log[x^(log^2x)]=logx`

`log^2 x*logx=logx`

`log^3x=logx`

Vagyis `logx` értéke -1, 0 és 1 lehet, innen a megoldások `x_1=0.1`, `x_2=1` és `x_3=10`.
0