Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora sugarú pályán

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Mekkora sugarú pályán mozog az a test, amelynek szögsebessége 0,5π 1/s, kerületi sebessége pedig 2 m/s?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`r=v/omega=(2 \ m/s)/(0,5pi \ 1/s)=color(red)(1,27 \ m)`
1