Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhintán átlagos fordulatszáma és átlagos szögsebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
363
Körhintán ülő gyerek 5 perc alatt 75 kört tett meg. Mekkora volt az átlagos fordulatszáma és átlagos szögsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Átlagos fordulatszáma: `n_("átl")=n/t=75/(5 \ min)=15 \ 1/(min)=color(red)(0,25 \ 1/s)`

Szögsebessége: `omega=2*pi*n_("átl")=2*pi*0,25 \ 1/s=color(red)(1,57 \ 1/s)`
1