Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pontszerű test egyenletes körmozgást végez

Főoldal » Középiskola » Fizika
463
Pontszerű test egyenletes körmozgást végez 0,3 m sugarú körpályán. Centripetális gyorsulása 2 m/s2. Mekkora a kerületi sebessége és a szögsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kerületi sebesség: `v=sqrt(a_("cp")*r)=sqrt(2 \ m/s^2*0,3 \ m)=color(red)(0,77 \ m/s)`

Szögsebesség: `omega=v/r=(0,77 \ m/s)/(0,3 \ m)=color(red)(2,57 \ 1/s)`
1