Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A Föld centripetális gyorsulása

Főoldal » Középiskola » Fizika
513
Mekkora a Föld egyenlítőjénél álló ember centripetális gyorsulása? A Föld sugara 6370 km.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`a_("cp")=v^2/r=(1.674 \ (km)/h)^2/(6.370 \ km)=color(red)(439,91 \ (km)/h^2)`
1