Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős

Főoldal » Középiskola » Fizika
2684
Egy repülőgép 500 m sugarú körpályán 360 km/h sebességgel halad. Mekkora a körmozgásnak a periódusideje, fordulatszáma, szögsebessége és a centripetális gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Sugár: `r=500m`

Kerületi sebesség: `v_k=100 m/s`

Periódusidő: `T=(2pir)/v_k=10pi~~31.42s`

Fordulatszám: `n=1/T=1/(10pi)~~0.032 1/s`

Szögsebesség: `omega=2pin=0.2 (rad)/s`

Centripetális gyorsulás: `a_(cp)=v^2/r=20m/s^2`
0