Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9osztaly matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
A 2. és a 3. Feladat is kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2. feladat
Az anya most 29 éves
a fia most 5 éves
nem tudjuk, hogy mennyi év múlva azaz x év múlva
az anya 29+x éves lesz
a fia 5+x
tudjuk, hogy ekkor az anya életkora kétszer több a fiánál, tehát
2*(5+x)= 29+x
X=19
19 év múlva lesz kétszer annyi idős az édesanya, mint a fia
3. feladat
Barnus most X éves
Ádám X+4 éves
3 év múlva
Barnus X+3 éves
Ádám x+4+3 éves
tudjuk, hogy ádám ekkor másfélszer annyi idős, mint Barnus
x+4+3= 1,5*(X+3)
X= 5
Ádám az x+4 tehát 9 éves
Barnus pedig 5 éves
remélem minden érthető :)
0