Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni? köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
383
1) Határozza meg annak a téglalap alakú kertnek a területét, amelynek átlója 20m, a kerülete pedig 56m

2) Két egész szám összege 120, szorzata 34556 Határozza meg a számokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`d^2=a^2+((K-2a)/2)^2`

`0=8a^2-4K^2a+(K^2-4d^2)`

`a=(4K+-sqrt(16K^2-32*(K^2-4d^2)))/16`

`a=(K+sqrt(-K^2+8d^2))/4`

`a=(56+sqrt(-56^2+8*20^2))/4=color(red)(16 \ cm)`


`b=(K-2a)/2=(56-2*16)/2=color(red)(12 \ cm)`


`T=a*b=16*12=color(red)(192 \ cm^2)`




2.)
A képen látható.
0