Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
614
Valaki segítene a négyes és ötös feladat megoldásában?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4,A téglalap területe 60 dm2, ami 6000 cm2.
60 szorzatpárjai a következők:

1*60
2*30
3*20
4*15
5*12
6*10
Vagyis a megoldások közül jó az:
a, mert 6 dm*10 dm
b, mert 30 dm*2 dm
c, mert 60 dm*1 dm
d, mert 120 cm*50 cm
szerintem.
5,
A, V=a*b*c
V=0,5m*0,2m*0,2m
V=0,02 m3=20 dm3=20l
B, V=a*b*c
V=40dm*30dm*50dm
V=60000dm3= 60000l
C, V=a*b*c
V=60dm*50dm*20dm
V=60000dm3=60000l
D, V=a*b*c
V=10dm*12dm*15dm
V=600dm3=600l

1.
0,2 m*0,2 m*0,5 m A,
10dm* 2dm A,
30dm*40dm*50dm B,
120 dm*5dm D,

2.
10m*6m C,
50dm*20dm*60dm C,
300cm*500cm*400cm B,
60dm*10dm D,


3,
50dm*12m B,
1500dm*40dm B,
2m*6m*5m C,
120cm*50cm*100cm D,

0