Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Számítsa ki az (x+1)2+(y+3)2=16 egyenletű kör és az y=x+5 egyenletű egyenes metszéspontjainak koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ugyan azt a módszert alkalmazzuk mint az előző feladatban.

`(x+1)^2+((x+5)+3)^2=16`

`x^2+2x+1+x^2+16x+64=16`

`2x^2+18x+49=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-18+-sqrt(18^2-4*2*49))/(2*2)=(-18+-sqrt(324-392))/4=color(red)(x !in RR)`

Mivel a diszkrimináns negatív így az egyenletnek nincs megoldása ami azt jelenti, hogy a körnek és az egyenesnek nincs közös metszéspontja.

A képen megtekintheted.
0