Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika sík geometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
809
Hány fokot fordul el a toronyóra nagymutatója, illetve kismutatója 4 óra 00 perctől 4 óra 40 percig?

Tudjuk, hogy egy szög pótszögének és kiegészítő szögének összege 210°-kal nagyobb a szög váltószögének nagyságánál. Hány fokos az eredeti szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
Nagymuató: `(360°)/60*40=color(red)(240°)`

Kismutató: `(360°)/12*40/60=color(red)(20°)`




2.)
`90°-x+180°-x=210°+x`

`-3x=-60°`

`color(red)(x=20°)`
1