Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
576
66-os feladat kellene
Valaki segítene?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek,sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
266,a, mivel a magasságvonala 2 derékszögű háromszögre osztja az egyenlő szárú háromszöget így b-t egyszerűen Pitagorasz telel ki lehet számolni ami 4,5 utána a kerület az a+b+c+képlettel lesz 14,4 a terület meg (ma*a)2 aminek értéke 9,72 így kitudjuk számolni mb-t mert (mb*b)2-nek is 9,72 az értéke így mb az 4,32
b, Ebben a feladatban is Pitagorasz tételével kiszámoljuk az a felét mivel a magasságvonala 2 derékszögű háromszögre osztja az egyenlő szárú háromszöget ,de ezek előt át kell váltanod a dm cm-be x2+ma2=b2 (x az a fele) így a=2x=2*100=200cm ezután megint ugyanúgy kiszámolunk mindent K=72cm T=240cm3 mb∼8,46
c,Itt Pitagorasz tétellel kiszámoljuk az ma-t ami =2,1 így mb=3,35 K=12,6 T=5,88
1