Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek hf! % Számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
Az alábbiak közül melyik változás százalékos aránya a legnagyobb?
a, Egy fa 6 méteresről 12 méteresre nőtt.
b, Egy akvárium ára 8000 forintról 6000 forintra csökkent.
c, Egy ember fizetése 100000Forintról 120000Forintra növekedett.
d, Egy 4 kilogrammal született kisbaba 9 kilogramm tömegű lett.
Levezetve műveletekkel szeretném, köszönöm !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Számoljuk ki a százalékos értkeket és úgy könnyedén megtudjuk állapítani melyik a legnagyobb szám.

a.)
`12/6*100=color(red)(200 %)`

Tehát 100%-os növekedés tapasztalható.



b.)
`(1-(6.000)/(8.000))*100=color(red)(25%)`

Tehát 25%-os csökkenés tapasztalható.



c.)
`((120.000)/(100.000)-1)*100=color(red)(20%)`

Tehát 20%-os növekedés tapasztalható.



d.)
`9/4*100=color(red)(225%)`

Tehát 125%-os növekedés tapasztalható.



Tehát a legnagyobb százalékos növekedés jól láthatóan a `color(red)(d)` lehetőségnél tapasztalható.
0