Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek hf! % Számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
315
Kata ezt mondta Hédinek: 60%-ához még 70 Ft-ot kell adni, hogy annyi forintom legyen, mint neked. Hédi így válaszolt: Neked csak 30 Ft-tal van több pénzed, mint nekem.
Hány forintjuk van a lányoknak külön-külön?
Levezetve műveletekkel szeretném, köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`0,6x+70=x-30`

`100=0,4x`

`250=x`


Tehát Katának: `x=color(red)(250 \ Ft)` -ja van.

Hédinek: `x-30=250-30=color(red)(220 \ Ft)` -ja van.
0