Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
358
Egy magnetométer menetszáma 30. Keresztmetszete 12 négyzetcentiméter. Mekkora áram folyik rajta, ha a 5,5T erősségű mágneses mezőben a rá ható maximális forgatónyomaték 25 Nm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, forgatónyomaték, áram, menet, mágneses, tesla, mágnesesmező
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`I=M_("max)/(B*N*A)=(25 \ Nm)/(5,5 \ T*30*12*10^-4 \ m^2)=color(red)(126,26 \ A)`
0