Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fogalmazás sürgős

345
SOS!!!!
Sürgős!!!
Folytasd, majd fejezd be Az utolsó mesét!

Ottlik Géza:

Az utolsó mese

Volt egyszer egy elvarázsolt királyfi, aki egy tündérszép királykisasszony kezére pályázott. De csak úgy kaphatta meg, ha előbb legyőzi a hétfejű sárkányt, felépíti a kacsalábon forgó kastélyt, s felébreszti és megnevetteti a befalazott, alvó királykisasszonyt. Sok-sok vesződség, kaland, hőstett, utazás és munka árán legyőzte hát a hétfejű sárkányt, felépitette a kacsalábon forgó kastélyt, és felébresztette az alvó királykisasszonyt. No, az mindjárt elmosolyodott, s megtartották a lakodalmat.
Aztán, hogy ez is véget ért, leültek egymással szemben, és mosolyogtak.
De eltelt egy nap, s még egy, még egy. Már az első is igen hosszú volt, mert sok órából állt, az órák meg sok percből, a percek sok másodpercből.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

2
És így csak teltek és teltek a napok. A királykisasszonynak valami hiányzott. Valami hiányzott az életéből, szomorúan érezte magát. Egy gyermekre vágyott legjobban. Egyik éjjel eljött hozzá egy tündérkisasszony, aki azt mondta. -Ha a férjed elhoz egy csengő szilvát, megajándékozlak egy gyermekkel. A királykisasszony másnap egyből elmondta férjének mit álmodott, az el is indult. Járt, kelt, de nem sok sikerrel járt. Majd megjelent Tündérbingyó országban, ahol meg is találta a csengő szilvát. Vissza is tért feleségéhez majd az a következő napi álmában megint meglátta a tündérkisasszonyt és odaadta neki a csengő szilvát. 9 hónap elteltével egy egészséges, gyönyörű kisfiuk született. Majd ezután boldogan éltek, míg meg nem haltak.
1

az ígért pontot mikor kapom meg?
0