Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi annak a szabályos sokszögnek az oldalainak a száma aminek egy belső szöge 135°?

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
nem úgy kéne kiszámolni hogy (n-2)x180=135?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`((n-2)*180°)/n=135°`

`(n-2)*180°=135°n`

`180°n-360°=135°n`

`-360°=-45°n`

`color(red)(8=n)`


Tehát ez egy 8 szög melynek 8 oldala van.
0