Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
311
Egy háromszögben a belső szögek aránya 7:13:16. Add meg a háromszög leghosszabb és legrövidebb oldalának arányát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
7x + 13x + 16x = 180

Ebből x értéke:

x = 180 / 36 = 5

Tehát a háromszög szögei rendre 35 fokos, 65 fokos és 80 fokosak.

A leghosszabb oldal a szögek alapján az 80 fokos szöghez tartozó oldal lehet, míg a legrövidebb oldal a 35 fokos szöghez tartozó oldal.

A szinusz-tétel alapján az oldalak hosszainak aránya a következő:

sin(80) / sin(35) ≈ 1,847
0

7x + 13x + 16x = 180

Ebből x értéke:

x = 180 / 36 = 5

Tehát a háromszög szögei rendre 35 fokos, 65 fokos és 80 fokosak.

A leghosszabb oldal a szögek alapján az 80 fokos szöghez tartozó oldal lehet, míg a legrövidebb oldal a 35 fokos szöghez tartozó oldal.

A szinusz-tétel alapján az oldalak hosszainak aránya a következő:

sin(80) / sin(35) ≈ 1,847
0