Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérnék szépen egy megoldást erre a III-dik os feladatra.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
505
Egy viráguzletbe 345 fehér és piros rózsát vittek. Fehér rózsábol 25-tel több van a piros rózsák felénél. Hány rózsát vittek mindket színből külön -külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
piros rózsa: x
fehér rózsa: x+25
összesen: 345
x+x+25=345 /-25
2x=320 /:2
x=160

piros rózsa: 160 db
fehér rózsa: 160+25=185 db
1

az ígért pontot odaadhatná
0