Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Matek hf!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
Két artista egykerekűzik a cirkusz porondján körbe-körbe. Az egyik kereket határoló körvonal hossza 150cm, a másiké 225cm. Hányszor fordul meg a két különböző kerék külön-külön a 67,5 méter hosszú porondon? Melyik fordul többet és hényszor annyit mint a másik?
levezetve műveletekkel szeretném kérni, előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kisebb körvonalú: `(6.750)/150=color(red)(45)` - ször fordul.


Nagyobb körvonalú: `(6.750)/225=color(red)(30)` -szor fordul.


Tehát a kisebb körvonalú kerék fordul meg többször!


`45/30=color(red)(1,5)` - ször annyit fordul a kisebb körvonalú kerék mint a nagy.
0