Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatlap 3. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
822
Az ABCDEF szabályos hatszögben AB= b és AF= f (ezek egy csúcsból indulnak ki) Fejezze ki a b és f vektorok segítségével a két szemben lévő csúcs vektorának hosszát AD-t.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szabályos hatszög két egymással szembeni csúcs távolsága az oldal hosszúság kétszerese tehát itt a két vektor összege hiszen a szábályos hatszög minden oldala ugyan akkora.

`vec(AD)=color(red)(vecb+vecf)`
1