Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladatlap 2. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1855
Az ABC derékszögű háromszög BC befogójának hossza 40 cm, AB átfogójának hossza 41 cm.
a: Mekkora a háromszög területe?
b: Mekkora a háromszög köré írt kör kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`AC=sqrt(AB^2-BC^2)=sqrt(41^2-40^2)=color(red)(9 \ cm)`

`T=(BC*AC)/2=(40*9)/2=color(red)(180 \ cm^2)`



b.)
`K=2*41/2*pi=color(red)(128,81 \ cm)`
1