Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
502
1. Anna , miután elolvasta könyvének 65 %-át , rájött, hogy még 70 oldala maradt el. Számitsd ki , hány oldalas a könyv!

2. Két szám osztási hányadosa 2, a maradék 8. Az osztó, az osztandó, a hányados és a maradék összege 54. Határozd meg a két számot!



Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. A könyv oldalai: x
elolvasta a 65%-át 0,65 x-et
és maradt 70 oldala
0,65x+70=x /-0,65x
+70=0,35x /:0,35
+200=x
200 oldalas volt a könyv
0