Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg az 5 cm sugarú körbe írt szabályos tízenkétszög területét!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2209
Határozd meg az 5 cm sugarú körbe írt szabályos tízenkétszög területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A 12 szög felosztható 12 egyenlő szárú háromszögre, ahol a szárak hossza egyenlő a kör sugarának hosszával. A szárak által bezárt szög pedig 360fok/12=30fok. Egy ilyen háromszög területe, a területképlet alapján: (5*5*sin(12fok))/2=2,6. A kör területe pedig 12*2,6=31,2 cm2
0

Csatolom a képet.
0

Csatolom a képet.
0