Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi S.O.S.

Főoldal » Középiskola » Fizika
330
Egy 25 dkg-os kiskocsit nekilökünk egy 100 N/m rugóállandójú, falhoz rögzített rugónak. A rugó maximális összenyomódása 8 cm. Mekkora sebességgel löktük neki a kocsit a falnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sürgős, fizika, rugóállandó, munkatétel
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A kiskocsi mozgási energiája egyenlő a rugalmas energiával.

`1/2*D*(Deltax)^2=1/2*m*v^2`

D = 100 `N/m`

`Deltax` = 8 cm = 0,08 m

m = 25 dkg = 0,25 kg

`cancel(1/2)*100*0.08^2=cancel(1/2)*0.25*v^2`

`v=root()((100*0.08^2)/0.25)` = `ul("1,6 " m/s)`.
0