Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megkérdeztem több családtagomat is de nem tudják ők se,csatoltam képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Amiket levágtunk, azok egyenlő szárú derékszögű háromszögek, melyeknek az átfogója 10 cm.

`10^2=a^2+a^2`

`a=root()(100/2)` = `root()(50)` `approx` 7 cm

A négyzet oldala tehát:

`x=10+2*a` = `10+2*root()(50)` `approx` `ul("24 cm")`.
0