Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
524
A gízai piramis közel szabályos, négyzet alapú gúla, amelynek alapéle 230 méter, magasság 145 méter. Mekkora a piramis térfogata és palástjának területe? Mekkora szöget zárnak be az oldallapok az alaplappal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=((n*a^2*cot \ (180°)/n)/4*m)/3=((4*230^2*cot \ (180°)/4)/4*145)/3=color(red)(2.556.833,3 \ m^3)`

`T_p=(n*a*sqrt((a/2)^2+m^2))/2=(4*230*sqrt((230/2)^2+145^2))/2=color(red)(85.131,1 \ m^2)`

`tgalpha=m/(a/2)=145/(230/2)=>color(red)(alpha=51,58°)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0