Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Körhenger alakú konzervdoboz térfogata 2,4 dl, alapkörének átmérője 6 cm. Mekkora a konzervdoboz felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=2,4 \ dl=color(red)(240 \ cm^3)`

`r=d/2=6/2=color(red)(3 \ cm)`

`m=V/(pi*r^2)=(240)/(pi*3^2)=color(red)(8,49 \ cm)`

`A=2*pi*r(r+m)=2*pi*3*(3+8,49)=color(red)(216,58 \ cm^2)`

A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
1