Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
Egy szabályos háromszög alapú hasáb alakú tolltartó alapéle 10 cm, hossza 22 cm. Mekkora a tolltartó térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=(n*a^2*cot \ (180°)/n*m)/4=(3*10^2*cot \ (180°)/3*22)/4=color(red)(952,63 \ cm^3)`


`A=2*(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+n*a*m=2*(3*10^2*cot \ (180°)/3)/4+3*10*22=color(red)(746,6 \ cm^2)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd, a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 3 éve
0