Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

F(x) = |x+1|+x-1 függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Ábrázoljuk az f(x) = |x+1|+x-1 függvényt a [-3; 5]-on.
Jellemezzuk a függvény menetét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az abszolútértékes ábrázolást felbontod

`|x+1|=0` `to` x = -1

- Ha -1-nél kisebb, akkor

`-x-1+x-1= -2 `

- Ha -1-nél nagyobb, akkor

x+1+x-1 = 2x

Összegezve:

`x in [-3;-1]` `to` `f(x)=-2` (konstans függvény)

`x in [-1;5]` `to` `f(x)=2x` (m=2; b=0)

-1-ig konstans a függvény, -1 felett szigorúan monoton növekvő.

Ábra
1