Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segits nagyon fontos mivel jegyet kaptunk ra!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
309
Az 1es feladatra lenne szuksegem, elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A zsír forráspontja jóval magasabb a vízénél, és magasabb hőmérsékleten gyorsabban puhul a hús.
Hasonló az oka, hogy a zsíros hús (például a sertéshús) gyorsabban puhul, mint a sovány (például a marhahús).

Ha a kezünkre lehelünk, vízgőz csapódik le a kezünkre és ez belső energia növekedéssel jár.
Ráfújva növeljük a párolgás sebességét, ami belső energia csökkenésével jár.

I áramerősség= Q átáramlott töltés /(osztva) t eltelt idő

Q=0,5c
t= 5s
I=?A
0,5c : 5s= 0,1 A =100mA
0