Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fgv: f(x) = 2*​sqrt(​x+​1)-​4

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Adjuk meg a fgv ertelmezesi tartomanyat es zerushelyet.
Abrazoljuk a fgv-t.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Zérushely:

`0=2*sqrt(x+1)-4`

`2=sqrt(x+1)`

`4=x+1`

`color(red)(3=x)`

Tehát itt metszi a függvény az x tengelyt.



Mivel a függvénynek minimuma van és `+oo` -be tart így: `"ÉT":color(red)(x in [-1;+oorangle)`
0

Koszi szepen, ezt igy ertem.
Az abarazolast hogyan csinaljam? Igy ertem h latom es ertem az eredmenyt, de hogyan rajzoljam en fel egyedul legkozelebb?
kosziii
0