Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fgv f(x) = |2x+4|- (x+3)

Főoldal » Középiskola » Matematika
358
f(x) = |2x+4|- (x+3) fgv ertelmezesi tartomanya ]-4 ; 4] intervallum.
Abrazoljuk a fgv-t es adjuk meg a szelosertekeit.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az abszolútérték-függvény több irányból kell vizsgálni; ahol előjelet váltana a függvény, ha nem lenne abszolútértékben:

I. Ha `x ge -2`, akkor `f(x)=2x+4-x-3` = `x+1`

II. Ha `x le -2`, akkor `f(x)=-2x-4-x-3` = `-3x-7`

A függvényábrázolás tehát két függvényből áll:

I. Ha `x in ]-4;-2]`, akkor `f(x)=-3x-7` ; tehát ebben a tartományban m = -3 és b = -7 lineáris függvény.

II, Ha `x in [-2;4]`, akkor `f(x)=x+1` ; tehát m = 1 és b = 1 lineáris függvény.

A szélsőérték ott van, ahol az abszolútérték nulla, ez az x = -2-nél van, tehát `f(x)=|2*(-2)+4|-(-2+3)` = -1

Szélsőérték: (-2;-1) pontban.

Ábra
1