Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munkavegzes

Főoldal » Középiskola » Fizika
558
Egy súrlódás nelküli, 6 m magas domb tetejeről kezdősebesseg nelkul indul el egy szánkózó. Mekkora lesz a sebessege 20 m út megtétele után a domb alján? Mekkora lesz a sebessege 20 m megtetele után,ha 1 m/s kezdősebességgel indul? (Feladatot a mechanikai energiamegmaradás tételét felhasználva oldjuk meg.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönöm!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_1=sqrt(2*g*h)=sqrt(2*9,817 \ m/s^2*6 \ m)=color(red)(10,85 \ m/s)`

`v_2=sqrt(v_0^2+2*g*h)=sqrt((1 \ m/s)^2+2*9,817 \ m/s^2*6 \ m)=color(red)(10,9 \ m/s)`
0