Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Munkavégzés kiszámítása

Főoldal » Középiskola » Fizika
515
1. Egy marógép kését 750 N nagyságú erővel lehet mozgatni. Milyen hosszú a kés útja,ha a végzett munka 1500 J.
2. Mekkora erővel tolta az asztalos a gyalut,ha egy mozdulat 50 cm távolságán 30 J munkát végzett?
3. Mekkora erővel lehet 15 m úton 900 J munkát végezni?
4. Szántáskor egy traktor 2500 N erővel húzta az ekét. Milyen hosszú úton végzett
500 kJ munkát?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`s=W/F=(1.500 \ J)/(750 \ N)=color(red)(2 \ m)`



2.)
`F=W/s=(6*30 \ J)/(6*0,5 \ m)=color(red)(60 \ N)`



3.)
`F=W/s=(900 \ J)/(15 \ m)=color(red)(60 \ N)`



4.)
`s=W/F=(500 \ KJ)/(2.500 \ N)=color(red)(200 \ m)`
0